moderngalaktica

Technika, művészet, film, zene, kultúrcikk, életvitel, kultúra, fényűzés, nyomvonalak - íme a Moderngalaktica

Friss topikok

Utolsó kommentek

The Ruins

2008.07.21. 21:53 | AndrewL | Szólj hozzá!

 2008-ban jelent meg, gondolom alacsony költségvetésbe is simán belefért. 1 fő helyszínen játszódik a történet, tulajdonképpen már ezért is unalmas, és temérdek akciójelenet nem kárpótol ezért minket. No de mivel ez egy horrorfilm, aminek a tudomásom szerint egyik fő feladata a félelemkeltés és jó sok vér, ezek közül az utóbbiból közepesen kapunk, viszont az előbbiből semennyit. A barlang c. filmet szándékosan nem néztem meg, mert olvastam, hogy a végén mindenki meghal. Ki az az okos, aki ezért csinál egy filmet, hogy végignézhessük az összes szereplő halálát?! Nem véletlenül vetem fel a The ruins c. film kapcsán, már ha ez film. Emberi intelligencia megint marokkal mérhető; ha ott vannak azon a maja építményen, és van gyufájuk, miért nem égetik fel a növényeket? Sőt fáklyát is csinálnak, de nagyon nem találják fel magukat. Aztán a végén a szőke nő megbolondul és mellbe szúrja barátját. Végül ez a fegyveres idegen törzs is elnyeri büntetését, amiért kegyetlenkednek a tudatlanokkal. Elnyeri? Lószart! Még egy kisfiút is agyonlőnek azért, mert az egyik túrista fűvel dobja meg. Gyűlöletes a történet, mert eléggé antiszemita, ha a német túrista szemszögéből nézzük.

Semennyire sem értékelem ezt a filmet, még egyest se nagyon adok rá. Azt hiszem, nem hiba, ha lelövöm a poént: mindenki meghal. Kivéve a nőt, aki a film végén megfertőződik, de nyilván előjeleit mutatva halálának, nem is kell befejezés. Nem az a baj igazából, hogy mindenki meghal, hanem hőstettek helyett a kretén feldarabolásokat nézzük végig, közben az akciót és kalandot mélységesen kiszippantják a műből. Normális helyszínek sincsenek, nemhogy filmsztárok. Röhögve gondolok Nicole Kidman-re, Mark Wahlberg-re, akik azért

ugyanúgy vállalkoznak gagyi filmek gagyi szerepeire, szóval szó szót követ, de nekem ez a film gyenge volt, mint a vattacukor light.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moderngalaktica.blog.hu/api/trackback/id/tr79578954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása